Handlujesz z zagranicą? Ta usługa to podstawa!
Nawet najsurowsze kryteria, stosowane przez firmy działające na arenie międzynarodowej podczas wyboru dostawcy usług finansowych, nie zagwarantują znaczących oszczędności i wysokiego standardu obsługi klienta. Na co zatem zwrócić uwagę?
2016-05-16, 16:40

W dynamicznie rozwijającym się środowisku handlu międzynarodowego (wg danych GUS wartość polskiego eksportu wzrosła z 647878,8 mln zł w 2013 roku do 693471,6 mln zł w 2014 roku) ważny jest taki dobór produktów bankowych i z branży fintech, aby odpowiadały one zmieniającym się warunkom otoczenia i potrzebom konkretnej firmy. Wysoka konkurencja nierzadko wymusza na przedsiębiorcach obniżenie stawek za oferowane usługi. Jeśli dodać do tego rosnące koszty obsługi pracowników i pozyskania towaru, to rozwiązanie, które oferuje atrakcyjne stawki na wymianę walut oraz przelewy zagraniczne wydaje się idealnym środkiem na obniżenie kosztów działalności przedsiębiorstwa.

Zaplecze Raiffeisen Bank Polska S.A.

Kompleksową obsługę i elastyczność w dostosowaniu się do konkretnego klienta zapewniają instytucje z długą tradycją działania na rynku walutowym, takie jak Raiffeisen Bank International. 146 lat doświadczenia w branży finansów to tylko jeden z atutów oferty, która pozwala właścicielom firm być spokojnym o bezpieczeństwo powierzonych bankowi środków. Raiffeisen Bank Polska S.A. jako pierwszy w naszym kraju wprowadził karty kredytowe dla biznesu oraz możliwość skorzystania z indywidualnego doradcy dla małych i średnich firm. Wielokrotnie został też wyróżniony nagrodą „Bank Przyjazny dla Przedsiębiorców”.

Najnowocześniejszy produkt dedykowany dla firm

Raiffeisen Bank Polska S.A., wyspecjalizowany w obsłudze firm z każdego sektora, założył też spółkę z branży fintech – Raiffeisen Solutions, która proponuje najnowocześniejsze rozwiązania na rynku walutowym. Raiffeisen Solutions otworzyła kantor internetowy Rkantor.com, który w ofercie ma nie tylko wymianę walut, lecz cały pakiet usług finansowych. To rozwiązanie dedykowane dla firm, z szeroką ofertą usług dodatkowych, które ułatwiają zarządzanie finansami przedsiębiorstwa. – Już od momentu w rejestracji w serwisie, która nie wymaga zakładania dodatkowego konta w banku i czasochłonnego załatwiania formalności, jesteśmy otwarci na dostosowanie warunków naszej oferty tak, aby jak najbardziej odpowiadała ona potrzebom danej firmy. Każda z nich działa przecież w odrębnym otoczeniu biznesowym – mówi Jakub Kowalewski, dealer walutowy Rkantor.com. – Jesteśmy elastyczni także w zakresie negocjacji spreadu na wymianę walut – dodaje Kowalewski.

Rkantor.com – pełny pakiet usług dla przedsiębiorców

Firmy zarejestrowane w Rkantor.com mogą korzystać z niskich stawek za przelewy zagraniczne do 248 krajów na całym świecie, w tym do Chin, Wietnamu i USA. Te opłaty są stałe bez względu na wysokość przelewanej kwoty i wynoszą od 1 EUR do maksymalnie 2 GBP! – W kantorze internetowym Rkantor.com cenię przede wszystkim bezpieczeństwo i wysoki poziom obsługi, zgodny ze standardami Raiffeisen Bank Polska S.A. Dealerzy walutowi odpowiadają na każde moje pytanie i objaśniają funkcjonalności serwisu tak, aby jak najlepiej dopasować go do potrzeb mojej firmy. Często korzystam też ze świetnych stawek na przelewy zagraniczne (to idealne rozwiązanie zarówno do rozliczeń z kontrahentami), jak również wypłaty EUR w bankomatach Euronet bez karty – mówi jeden z klientów kantoru, właściciel firmy transportowej.

Rkantor.com stał się nieodłączną częścią dynamicznie rozwijającej się branży fintech w Polsce – z zaawansowanymi technologicznie rozwiązaniami jest w czołówce internetowych kantorów z rozwiązaniami dedykowanymi dla firm. To unikalne w skali kraju rozwiązanie, które łączy 145 lat tradycji działania na rynku finansowym Raiffeisen Bank International z wykorzystaniem technologii na miarę XXI wieku.

Anna Korzec, Rkantor.com

Anna Korzec