Superbohater w rozwiązaniach fintech, czyli Rkantor.com w raporcie „Kantory online”!
Nowa usługa wymiany walut bez posiadania środków w Portfelu, przelewy do 247 miejsc na świecie oraz seria porad jak obniżyć koszty płatności w przedsiębiorstwach – to tylko niektóre z tematów, które poruszyliśmy w opublikowanym przez Interaktywnie.com raporcie.
2016-05-27, 15:20

Z artykułu Michała Hojowskiego, prezesa Raiffeisen Solutions (spółki prowadzącej Rkantor.com) dowiecie się, na co zwracać uwagę przy wyborze kantoru internetowego i jak sprawdzić realny spread, który proponują obecne na rynku serwisy do wymiany walut.

Michał Hojowski pisze też o tym, dlaczego dla firm korzystniej jest wymieniać waluty przez crossy walutowe (bez przewalutowania na PLN), a także jakie standardy bezpieczeństwa powinien spełniać kantor internetowy, któremu powierzasz firmowe pieniądze.

WOW, czyli wymieniaj waluty bez środków w Portfelu

W raporcie przedstawiamy także najnowsze produkty Rkantor.com:

• wymianę z odroczoną wpłatą (WOW), czyli usługę, która pozwala zlecić transakcję wymiany po obecnym kursie, a wpłacić pieniądze w dowolnie wybranym terminie. To produkt stworzony specjalnie dla firm – jeśli wiesz, że niedługo dostaniesz przelew od kontrahenta, a już dziś widzisz atrakcyjny dla siebie kurs, możesz kupić taką ilość waluty, jaką potrzebujesz, a środki wpłacić później. Możesz też podać numer rachunku Rkantor.com kontrahentowi – wtedy bezpośrednio zasili on Twój Portfel.
  • przelewy zagraniczne do 247 miejsc na świecie – pozostawiliśmy niskie stawki za przelewy zagraniczne (od 1 EUR do max. 3 CHF, niezależnie od wysokości przesyłanej kwoty), rozszerzyliśmy jednak ich ofertę – teraz z Rkantor.com zlecisz przelew do 247 miejsc!

Pełna wersja raportu dostępna jest tutaj.

Anna Korzec
Rkantor.com